Rólam

Varga Marianna - Gyermek és ifjúsági mentor, coach

KAMASZ COACHIG, TANÁCSADÁS

 CSALÁDÁLLÍTÁS

„Nem az számít honnan indulsz,
hanem az, hogy milyen döntéseket hozol arról,
hogy hová akarsz végül eljutni „

                           (  Antony Robins )

 

Varga Marianna vagyok segítő szakember és édesanya

Mióta önmagamra ébredtem állandóan a tudást kerestem. Arra törekedtem, hogy mindent a legtökéletesebben, legjobban csináljak. Ennek az eredménye a perfekcionizmus, ami az életem egyik mozgatója, de hátráltatója is.

Már az óvodában izgultam, ha szerepelnem kellett. Ami folytatódott az iskolában, mikor kihívtak a vaktérképhez vagy felelnem kellett, remegtem és azt is elfelejtettem, amit tudtam. Később az egyetemi vizsgákra háromszor annyit kellett tanuljak, mert a félelemtől leblokkoltam és a tökéletesség elérése ezt nehezen viselte. Középiskola miatt idegen városba, albérletbe kerültem, szinte még gyerekként. Emiatt  szorongtam és egyedül éreztem magam.

Apukám impulzív személy volt még Anyukám ennek az ellenkezője. Ilyen erők alakították személyiségemet. Apukám tanította az állandó új dolgok iránti vágyat és kíváncsiságot. Anyukám tanította a szeretetet és a család fontosságát.  Bár azt is hogyan kell erősnek, tökéletesnek lenni és falakat húzni. Ennek köszönhetően mindenkinek megakartam felelni és féltem megmutatni ki vagyok. Kialakult bennem nem hibázhatok, mert akkor nem leszek szerethető. Ezeket a blokkokat sikeresen raktároztam a lelkemben. Felnőttem, s éreztem, hogy a megfelelési kényszerem mázsákat rak a vállamra, ezért eldöntöttem lerakom ezeket a terheket és másoknak is segítek ebben. Ez indított el azon az úton amin haladok.

Kezdetben pedagógusként segítettem az embereket, majd úgy éreztem ez már nem elég. 30 év után felmondtam. Hirtelen intézményvezetőből munkanélküli lettem. Tudtam mást szeretnék csinálni, olyat, amivel még többet adhatok, hogy a szorongások, félelmek, megfelelési kényszerek feloldódjanak. Ezért belevetettem magam az emberi lélek mélyebb felfedezésébe mind azért, hogy többet adhassak.

Az áttörést Jeams Readfield: Mennyei prófécia könyve hozta. Ennek hatására számtalan könyvet olvastam, iskolát végeztem, hogy áttörjem ezt a falat és segíteni tudjak másoknak is ebben. 

Másokat nem tudunk megváltoztatni, de önmagunkat és a bennünk lévő érzéseket igen. Ha felismered az érzéseidet és megtalálod eredetét, a mintáidat, amiket cipelsz és képes vagy elfogadni akkor a feloldása is könnyebben megy. Legtöbbször 6-7 generációs elődöktől hozott és átvett dolgokat is cipelünk. Ha átalakítod, akkor leteheted mind azt a zsákot, amit cipelsz. Megtörténhet ez családállítással, metamorf kezeléssel, kineziológiával.

A gyerekektől sem szakadtam el, mert azok a sebek, amiket cipelünk innen származnak. Továbbra is foglalkozom kisebbekkel, akiknek alapozó terápiát tartok és közben hitet és kitartást mutatok.

Kamaszkor a felismerések kora. Akkor tudja eldönteni, hogy ki szeretne lenni, milyen életet szeretne, milyen szakmát választana, ha ismeri önmagát és én ebben a megismerésben kívánok segítséget nyújtani, kamasz coachinggal, tréninggel . Komplexitásra törekedve a szülők is kérhetnek segítséget személyesen egy-egy tanácsadásra, vagy megrendelhetik a gyakorlati online kamaszanyagomat. A változáshoz teljeskörű változás szükséges, ezért a pedagógusok számára készítettem egy ” Felfedező Foglalkozási Tervet” a gyerekek önismeretének megsegítésére. A Foglalkozási Terv 12-14 éves korosztálynak és 15-18 éves korosztálynak szól.

Születésedtől kezdve a boldog életre törekszel. Mégis sokszor akadályoz valami a vágyott életed elérésében. Ez az akadály nem más, mint önmagad  és gyermekkori tapasztalásaid, amiket elraktároztál. Ezek a működések átírhatók és megváltoztathatók. A megváltoztatásukban tudlak segíteni.

Vízióm, hogy az emberek szorongás nélkül, önmagukat vállalva és elfogadva éljék az életüket. Szeretet és elfogadás határozza meg a családok működését a gyermek és a szülő részéről egyformán.