Családállítás módszer a megoldás felé

Családállítást, mint módszert, akkor válaszd, amikor kíváncsi vagy a problémád megoldására,  iránymutatásra. Amikor tudod ott a megoldás egy karnyújtásnyira, csak nem veszed észre. Amikor ismétlődnek a dolgok, amikor semmi nem működik és eleged van belőle, mert már szeretnél megoldást az útvesztőidre.

A családállítás egy eszköz, amivel lemodellezzük a problémát, rávilágítunk a megoldási útra, ezzel megmutatva a lehetőségeket. Innentől a választás és a megoldás már rajtad múlik. A módszer nem old meg helyetted semmit úgy ahogyan semmilyen más módszer sem. Egy reális képet ad arról, hogy mi van és mi lehetséges, de annak megvalósítása már a Te kezedben van.

Családállításhoz kell némi bátorság nem tagadom, mert az állítások során olyan dolgok is felszínre kerülhetnek, amit sokszor nem szeretnél látni, ezért van szükség a bátorságra és elköteleződésre a változáshoz.

Aki a problémájára állít, az újra rajzolja a határait, ezért a jól megszokott sémákat már nem tudják vele tovább játszani. Családállítással indukálsz egy változást a rendszerben. Ez persze nem tetszik azoknak, akik a régi helyzetben jól érezték magukat.

Ilyenkor mondják átmosták az agyad ezzel a hülyeséggel. Ugyanis arról van szó, hogy megváltoztattad a helyzeted és ez a körülötted lévők számára nem mindig szimpatikus, a régi rendszert sokkal jobban szerették és ismerték.

Tudnod kell, hogy a változás fájhat és átmenetileg akár rosszabbodást is eredményezhet. Ha kitartasz a folyamat mellett, akkor megérkezik az eredmény. Gyógyul a rendszer és ezzel nem csak a te életedet változtathatod meg, hanem a felmenőidét is. Gondolj bele járni sem egyik pillanatról a másikra tanultál meg, a változás is így működik. A változáshoz is türelem és kitartás kell ezért légy magaddal türelmes.

Családállításon megmutatjuk neked a képet, ahol tartasz és a megoldást, ami felé haladhatsz. A többi már rajtad múlik, hogyan és mire használod amit láttál. Én csupán a segítőd vagyok a folyamatban, aki segít megérteni és segít átlendíteni téged az elakadáson a megoldás felé.

Családállítás nem terápia és nem helyettesíti az orvostudományt, a családállítás eszköz arra, hogy láss és meglásd hol vagy most és hova érkezhetsz. Családállításon csak mentálisan egészséges ember vehet részt, aki nem áll semmilyen kezelés alatt.