Önbizalom-szupererő

Minden nap összefutok legalább egy olyan szülővel, aki érzi és tapasztalja, hogy mennyire nehéz gyermekével. Most jelentkeznek az előző két év lenyomatai, amikor bizonytalanság volt a gyermekek életében. A pedagógusokra óriási teher nehezedik, mert nem tudják egyszerre a tananyagot is tanítani és a gyermekek lelkét is építeni. A pszichológusok nem bírják időponttal a sok problémás, lelkileg sérült, magányos vagy esetleg agresszív gyermekek kezelését. Sajnos egyre több gyermek bizonytalan és menekül önmaga elöl. Nem tudják kezelni a helyzeteket, nem találják a megoldásokat, szoronganak, félnek vagy épp agresszívek. Nehezen működnek együtt a társaikkal, nem tudnak kommunikálni, nem ismerik érzelmi megnyilvánulásaikat és azok következményeit és nem tudják hogyan legyenek jelen a közösségekben.

Sokat hallják, hogy minden ember értékes és jó, úgy, ahogyan van! Vajon hogyan higgye el ezt egy olyan gyermek, akinek nincsenek tapasztalatai önmagáról. Sokszor megkérdőjelezi, hogy valóban ez az igazság, különösen egy kamasz, aki nap, mint nap szembesül a környezetből érkező információkkal, melyek sokszor aláássák az önbizalmát. Ami valójában nincs is, honnan lenne, mikor azt sem tudja ki ő valójában.

Ahhoz, hogy egészséges önbizalma legyen egy kamasznak el kell fogadnia önmagát. Tovább menve még az sem elég, ha elfogadja önmagát, meg kell ismernie önmagát. Meg kell találnia magában a Szupererőt, ami segíti megoldani a kihívásait. Ehhez fel kell fedeznie és meg kell ismernie mi rejlik benne. Tapasztalatot szükséges szereznie, hogy mikor milyen helyzetben, hogyan nyilvánul meg, hogyan fordul társai felé, hogyan kommunikál adott helyzetekben. Milyen módon gondolkodik, érez, mi a szeretet nyelve, milyen értékeket képes elfogadni, befogadni. Hogyan tud kitűzni célokat. Ha felismeri és megtapasztalja, hogy hogyan vagy jelen különböző helyzetekben, szituációkban, akkor kezd alakulni énképe és önbizalma.

Ehhez adnak lehetőséget az énfelfedező, önismeretfejlesztő tréningek, táborok, mert biztonságos, barátságos, szakember által irányított közegben tapasztalhatja meg, ki is ő valójában. Ha szeretnéd megtudni hogyan működnek ezek e tréningek, foglalj időpontot egy beszélgetésre.