Hol a varázsló, hol a varázslat?

Hol a varázsló? Hol a varázslat?

A világ oly sokszor megváltozik, oly sokszor kezdődik újabb fejezet életünk könyvében. Felnőttként nagyon sok fejezetet elolvastunk, újra írtuk már, új bekezdésekkel.

Gyermekeink is nap, mint nap, újabb fejezetet nyitnak meg, kevesebb ismerettel, kevesebb tapasztalattal, de sokszor mégis bölcsebben. Ahhoz, hogy a könyvüket megismerjék, meg kell, ismerjék a bennük lévő igazságokat, bennük található titkokat, az erőt, mely bennük ragadt. A felnőtté válás folyamatában vannak a könyvében olyan fejezetek, amiket nem ért, nem tudja olvasni, nem tudja folytatni, elakad. Itt vár segítségre, mert különben toporzékol, kiabál, ordít vagy épp mélyen hallgat. Kiabál, toporzékol, mert elvesztek a sorok. Segítségért ordít, miközben elutasítja azt!

Várja a varázslót, aki nem lehet az anya, nem lehet az apa, mert ők nem értik-e sorokat. Igen, várja azt a varázslót, aki segít, aki ismeri a titkokat. A kamasz, mikor visszatér, már érti a következő oldalakat, mind addig, míg újra el nem akad, de már tudja, hol a varázsló és hol a varázslat.