Reiki

Reiki - Varga Mariann

Reiki gyógyulást segítő energetikai kezelési mód

Reiki energia éltető energia, ami az Univerzumból származik. Az energetikai rendszer az Univerzum energiájának a közvetítésén alapul. A Reiki használata mindenki számára hasznos, mert hosszútávon testileg és lelkileg nagyobb harmóniát és kiegyensúlyozottságot biztosít, így segíti az egészség megőrzését.

A Reikit használó ember ellenállóbbá válik az olyan egyre erősödő megterhelésekkel szemben, mint például a stressz, a lég- és környezetszennyezés, az élelmiszerekben egyre sűrűbben előforduló kemikáliák mellékhatásai.

Reiki kezelés célja a testben felhalmozódott toxinok feloldásával és a szervek energetizálásával a test öngyógyító folyamatainak támogatása. A reiki energia a test energia rendszere révén a leginkább szükséges részekhez áramlik, illetve át is járja az egész testet. A működési elv azon alapul, hogy a reiki a test öngyógyító folyamatait támogatja, feloldva az energetikai blokkokat és a fizikai toxinokat. Így a szervezet önmagát gyógyítja meg ezzel a plusz energiával, ami a kezelőn keresztül árad a célszemély számára.

A reiki igen sokszínűen alkalmazható japán módszer. Holisztikusan nézve a megelőzésre fókuszál. Ezért sokkal hatékonyabb, mint a már kialakult súlyosabb problémát kezelni. A reiki kezelésnek óriási jelentősége lehet a prevencióban, mely jelentősen csökkenti a modern stresszes életmód negatív hatásait. Mérsékli, megszünteti a dekoncentrációt, kimerültséget, a feszültséget.

A Reiki segítségével önmagunkkal és környezetünkkel való kapcsolatunk harmonikusabbá, szeretetteljesebbé és megértőbbé válik.

Nem helyettesíti az orvostudományt és az orvosi kezelést, kiegészítő kezelésként alkalmazható az egészség megőrzésére és a test öngyógyító folyamatainak támogatására, prevencióra.