Varga Marianna Mi a családállítás?

Mi a családállítás?

mi a családállítás?

 

Családállítás módszerével képessé válhatsz adott helyzetek, problémák feltárására, elakadások megoldására. Nehéz helyzetben nem találod a megoldást és szeretnél haladni, vagy lelki blokkjaidat szeretnéd oldani, akkor rajta változtass!

Bert Hellinger a családállítás módszerének megalkotója, megállapította, hogy sorsunk összefügg családunk tagjainak sorsával. A gyakorlati tapasztalatoknak és a fejlődésnek köszönhetően a családállítás mára nemcsak azokra a kérdésekre tud választ adni, mint mikor a módszer létrejött. A módszer lehetőséget teremt a rendszerben való gondolkodásra és ezeknek a belső modelleknek a látására, megváltoztatására.

Családállítással felállítjuk az adott problémát, témát, amivel érkezel. Ezzel rávilágítunk az adott helyzetre, hogy hol tartasz most, mi van most, jelenleg a témával kapcsolatban. Meghatározzuk mi volt eddig a rendszerben, eddig hogyan működött, megnézzük ki nem volt a helyén és ez hogyan hatott, milyen nehézséget okozott.

Majd ezután a családállítás törvényeit alkalmazva rendet teszünk a rendszerben. Ezzel kapsz egy eszközt egy lehetőséget a kezedbe, hogy lásd mi lehetséges. A törvények segítségével a rendszer elemek, életed elemei a helyükre kerülnek és végleg lezáródnak a múltban keletkezett események. Innentől kezdve életed irányítójává válsz és a jelenre tudsz fókuszálni.

Melyek azok az életterületek amiben segítséget tud nyújtani:

  • Személyes kapcsolatok rendezésében

Szüleiddel, gyermekeddel való kapcsolatodban változást szeretnél, szeretnéd konfliktusaidat megoldani kollégával, baráttal, bárkivel

  • Párkapcsolati problémákban

Ha szeretnéd rendbe tenni kapcsolatodat vagy döntés előtt állsz, hogyan tovább

  • Életviteli elakadásban

Mindig ugyanazokat a köröket futod, nem tudod hogyan haladj tovább, hivatás, munka területén elakadtál,

  • Döntési helyzetek

Változtass munkahelyet vagy maradj, milyen szakmát válasz, költözz vagy ne, melyik iskolát válaszd, vállalkozó légy vagy alkalmazott